Подорож з домашніми улюбленцями

Рекомендації щодо годівлі домашніх тварин під час подорожей

Подорож з домашніми улюбленцями може стати чудовим способом проведення відпустки. Однак, щоб Ваші чотирилапі друзі відчували себе комфортно під час подорожі, дуже важливо дотримуватися правил годівлі.
У цій статті ми розглянемо декілька рекомендацій щодо годівлі домашніх тварин під час подорожей.
подорож1

1. Забезпечення звичного раціону

Для забезпечення комфорту Вашого домашнього улюбленця під час подорожі важливо зберегти звичний раціон. Зміна корму може призвести до проблем з травленням та стресу, тому перед поїздкою краще запастися достатньою кількістю звичного корму.

2. Плануйте графік годівлі

Уникайте годівлі безпосередньо перед поїздкою, особливо якщо Вашому улюбленцю доведеться подолати довгі відстані на автомобілі, потязі або літаку. Краще нагодувати Вашого домашнього улюбленця за 3-4 години до відправлення, щоб уникнути розладів шлунку або нудоти.

подорож2 

3. Забезпечте доступ до свіжої питної води


подорож3

Під час подорожі домашнім тваринам потрібно підтримувати оптимальний рівень гідратації. Забезпечте постійний доступ до свіжої води, особливо під час спекотних днів.
Можна скористатися спеціальними пляшками або мисками для подорожей.

.  

4. Уникайте нових видів корму

Намагайтесь не вводити нові види корму під час подорожі. Вашому Улюбленцю може бути важко адаптуватися до нових інгредієнтів, особливо у стресових ситуаціях.
Порада:

Щоб запобігти розладу травлення чи порушенню обмінних процесів не рекомендується мішати корми та часто змінювати.

Кожен корм – це повноцінний раціон, що є по різному збалансованим. Отже при змішуванні кормів одних речовин буде не вистачати, а інші будуть надходити в надлишку, що вже загрожує серйозними ризиками для здоров‘я тварини.
Те, заради чого і створювалися сухі корми, задумані як повноцінне харчування, буде зведено нанівець, і Ви отримаєте неконтрольоване  за складом харчування.

Ваш чотирилапий отримуватиме  різний обсяг білків, жирів та вітамінів.

Тому рекомендуємо Вам обрати один корм, який улюбленець буде їсти з задоволенням та не нестиме негативних змін для його здоров’я.

Пам’ятайте! Змінювати корм потрібно лише за потреби (при втраті ваги, алергічних реакціях, розладах травлення або за рекомендацією ветеринарного лікаря).

5. Обережно з їжею зі столу

Хоча може бути спокусливо поділитися своїм обідом з Вашим домашнім улюбленцем під час подорожі, варто згадати, що деякі продукти є шкідливими для котів та собак.

Особливо уникайте давати своїм тваринам шоколад, виноград, цибулю, часник або інші продукти, які можуть викликати отруєння або розлади травлення.

подорож6

6. Обмежуйте кількість снеків

Під час подорожі намагайтеся обмежити кількість снеків для вашого улюбленця. Зайва їжа може призвести до розладів шлунку та інших проблем зі здоров'ям.
Замість цього, нагороджуйте Вашого улюбленця після успішної поїздки або як гостинці під час прогулянок.

подорож7

Наші JOSERA Loopies призначені для всіх, хто хоче подбати про свідоме харчування своїх собак, навіть якщо мова йде про закуски. Хрусткі крокети можна легко розділити на шматки.

Ми не використовуємо штучних барвників, ароматизаторів та консервантів. JOSERA Loopies призначений для гурманів, яким подобається все винятково смачне. Хрусткі крокети легко розділяються на шматки, а тому підходять і для для чотирилапих друзів різного розміру та породи.

подорож 8

7. Будьте готові до екстрених ситуацій

Необхідно завжди мати запасний план на випадок екстрених ситуацій, таких як затримка рейсу, аварія або непередбачувані обставини. Запастися додатковим кормом та водою у випадку затримки або зміни планів.

подорож9

Контрольний список для багажу вашого улюбленця.

Наш невеликий список багажу допоможе Вам не забути нічого важливого та переконатися, що Ваш собака чи котик почувається як вдома під час подорожі:

  • нашийник або шлея, повідець
  • бірка з контактними та адресними даними (Animal ID)
  • миска для їжі та води
  • теплий килимок, переноска
  • щітка, рушник, пінцет від кліщів
  • іграшки, котяча м’ята
  • пакети для прибирання за тваринами
  • намордник для Вашого песика
  • аптечка першої допомоги та будь-які необхідні ліки в достатній кількості
  • паспорт домашніх тварин ЄС
  • достатня кількість їжі та ласощів (сухий корм найлегше транспортувати)

.  



Висновок:

Дотримання цих рекомендацій щодо годівлі домашніх тварин під час подорожей допоможе забезпечити комфорт та безпеку Вашого чотирилапого друга. Завжди плануйте заздалегідь, забезпечте звичний раціон та графік годівлі, а також забезпечте доступ до свіжої питної води. Вашому улюбленцю буде комфортніше, а Ви зможете насолоджуватися спільною подорожжю без зайвих клопотів.

подорож12