Здорова шерсть у Вашого котика: ключові аспекти догляду.

https://josera.ua/ua/blog/post/zdorova-sherst-u-vashoho-kotyka-kliuchovi-aspekty-dohliadu

Здорова шерсть у Вашого котика: ключові аспекти догляду.

Випадіння шерсті у котів може бути викликане різними причинами: від алергії до дефіциту харчування, паразитів і стресу та сезонної зміни шерсті. Ваш кіт втрачає шерсть, має лисини та тьмяну шерсть? Разом ми дійдемо до суті проблеми з шерстю та дамо Вам поради, як запобігти випадінню шерсті у Вашого котика.


Чому здорова шерсть так важлива для котів?

Коти дуже охайні тварини і щодня годинами доглядають за своєю шерстю. Оскільки котячий язик шорсткий, він ідеально підходить для підтримки шерсті в хорошому стані. Коли випадіння шерсті є нормальним явищем і не спричинене хворобою, Ваш кіт використовує свій язик, щоб злизувати з шерсті все мертве волосся та лусочки шкіри, а також бліх та інших паразитів. Це сильне прагнення до чистоти надзвичайно важливе для кота. Облизування стимулює кровообіг і обмін речовин, а також зменшує стрес, заспокоює і розслабляє. Вилизуючись, Ваша котик розподіляє природні жири, які містяться на ворсинах: жири фіксують температуру тіла та захищають котика від вологи. Слина діє як природний антисептик, особливо у вуличних тварин. Вилизування вбиває бактерії, тому вони не мають шансів викликати інфекції. Однак, якщо у кота з’являються залисини або тьмяне хутро, це не пов’язано з неправильним доглядом: такі проблеми зі шкірою необхідно ретельно досліджувати.

Ваш кіт втрачає шерсть? JOSERA має рішення!

JOSERA Marinesse  корм призначений для котів, які страждають від харчових алергій, непереносимості зернових або м'яса птиці. Його унікальна формула розроблена з міркуванням про здоров'я Вашого котика.

 

Основними перевагами JOSERA Marinesse є:

 

· Легкозасвоювані інгредієнти, такі як горох і картопля, які є джерелом клітковини, вітамінів і білка.

·  Жирні кислоти з лососевої олії, які сприяють здоровому стану шкіри та блискучій шерсті вашого кота.

· Різноманітні вітаміни та мікроелементи для підтримки загального здоров'я.

З JOSERA Marinesse Ваш котик отримає всі необхідні поживні речовини, турбуючись про шкіру та шерсть. Подаруйте свому улюбленцю комфорт та здоров'я .

https://josera.ua/ua/blog/post/zdorova-sherst-u-vashoho-kotyka-kliuchovi-aspekty-dohliadu

Що таке випадіння шерсті у котів?

Коти линяють природним шляхом, але чи втрата шерсті є природним процесом, який відбувається зі зміною пір року, чи коли втрата шерсті є патологією? 

Нормальна втрата шерсті покликана регулювати густоту шерсті і, таким чином, тепловий баланс котика. Тривалість життя ворсин обмежена: шерсть випадає і замінюється новою. Випадіння шерсті через хворобу - також відоме як алопеція - відбувається, коли кіт втрачає більше шерсті, ніж відновлюється. Сильне випадіння шерсті призводить до того, що утворюються залисини. У таких випадках причину повинен з’ясувати ветеринар.

https://josera.ua/ua/blog/post/zdorova-sherst-u-vashoho-kotyka-kliuchovi-aspekty-dohliadu

Причини тьмяного хутра і випадіння шерсті у кішок

Причин надмірного випадіння шерсті у котів багато, але вони не завжди викликають занепокоєння. Найпоширеніші причини, чому Ваш улюбленець втрачає шерсть:

    • Надлишок
       Власники котів, як правило, годують сумішшю вологого та сухого корму. Ці два види годівлі часто не узгоджені між собою. Це повнораціонний корм чи просто прикорм? Повнораціонні корми призначені для годування «окремо»: вони забезпечують котика всіма важливими поживними речовинами, вітамінами та мінералами. Це означає, що Ваше кошеня отримує оптимальний і повністю збалансований раціон. Тому, годувати чимось додатковим не варто. Додаткові мінеральні добавки або годівля м’ясом чи вологим кормом можуть призвести до надлишку і, зрештою, бути причиною втрати шерсті.

    • Линька навесні та восени.
      Іншою поширеною причиною тьмяного хутра та випадіння волосся є природна линька навесні та восени. Зміна шерсті - це надзвичайне зусилля для чотирилапого та забирає багато енергії. Це може причиною, що шерсть стане тимчасово тьмяною. Особливо для літніх котів зміна шерсті – це зусилля, яке не можна недооцінювати. Причина цілком природна і регулюється сама собою. 

    • Дефіцит поживних речовин
      Швидко викликати дефіцит поживних речовин можна через неправильну годівлю і неякісний корм. Кішкам потрібно багато тваринного таурину. Ця життєво важлива амінокислота повинна бути в достатній кількості в котячому кормі. 

    • Харчова алергія
      Харчова алергія також може призвести до часткового випадання волосся, тьмяного хутра, залисин і навіть діареї. Часто підозрюють, що пшениця викликає алергію у котів. Однак у вашої кішки може розвинутися непереносимість або алергія на будь-який білок, що міститься в раціоні. Результатом зазвичай є сильний свербіж, який зазвичай призводить до втрати шерсті у котів. Перш ніж діагностувати харчову алергію, ми рекомендуємо дієту виключення. Повністю виключіть усі частування, годуйте, лише основним кормом. Якщо ви помітите покращення через кілька тижнів, очевидно, що Ваш кіт погано переносить ласощі. Якщо поліпшень немає, рекомендуємо змінити корм. Якщо ви годували кота кормом з білком птиці, спробуйте, наприклад, корм з рибним білком. У разі алергії також рекомендуємо звернутися до ветеринара.

    • Психологічний стрес 
      Випадіння шерсті у котів також може бути психологічним. Ваш кіт самотній і прагне товариша по іграх? Всупереч поширеній думці, котики не поодинокі істоти. Вони люблять грати, битися і обійматися, ганятися один за одним і веселитися разом. Інстинкт гри особливо виражений у молодих котів. Молоді коти хочуть досліджувати світ. Можливо, у вас є можливість взяти другого котика. Інший домашній кіт не тільки приносить подвійну радість, але й гарантує, що Ваш чотирилапий буде менше нудьгувати та турбуватися. Якщо у Вас немає можливості завести другого кота, ми рекомендуємо запровадити багато головоломок, ігор та Вашої уваги.

https://josera.ua/ua/blog/post/zdorova-sherst-u-vashoho-kotyka-kliuchovi-aspekty-dohliadu

Отже, для ефективного догляду за шерстю кішки та попередження випадання волосся важливо дотримуватися наступних рекомендацій:

Корм для котів проти клубків шерсті: деякі типи кормів для котів можуть забезпечити краще транспортування проковтнутої котячої шерсті через кишечник. Особливо важливо, щоб довгошерсті породи котів (наприклад, перси, мейн-куни або норвезькі лісові коти) ретельно доглядали та вилизувалися. Інакше шерсть може сплутатися.

Розчісуйте котячу шерсть: підтримуйте кота щоденним доглядом і обережно розчісуйте шерсть спеціальною котячою щіткою. Будь ласка, привчіть свого кота до розчісування в ігровій формі.

Харчування: Запорука здорової шерсті – це правильне харчування. І надлишок, і нестача поживних речовин можуть швидко призвести до випадіння шерсті та інших проблем з хутром.