Що таке сезонна алергія і як її відрізнити?



Що таке сезонна алергія і як її відрізнити?

Сезонна алергія частіше за все проявляється висипаннями на шкірі, свербежем, отитами, почервонінням кінцівок та вушок, запаленням шкіри, часом навіть алопеціями.

Складність діагностики полягає у тому, що симптоми дуже схожі на ознаки паразитарних захворювань, таких як: блошиний дерматит, підшкірний кліщ, грибкові захворювання.

Але відмінною рисою харчової алергії у котів та собак є регулярне відновлення симптомів із сезонна в сезон (це актуально тільки для тварин старше одного року).

На відміну від харчової алергії, яка може давати симптоми цілий рік, при невідповідному харчуванні, сезонна алергія - частіше за все, активізується із початком сезону цвітіння рослин.

Якщо не лікувати улюбленця, він розчісує місця, які сверблять, до крові, розлизує ураження, стає надзвичайно нервовим і пригніченим водночас.

Доречі, локальне посилене вилизування є одним із симптомів свербежу.

Як зняти симптоми сезонної алергії?

 Для того, щоб зняти симптоми, досить успішно використовують терапію шампунями: за спеціальною схемою проводять купання у ветеринарних шампунях, які полегшують симптоми свербежу та трохи охолоджують шкіру, в комплексі з ними застосовують спеціальні спреї.

Після нанесення лікувальних шампунів дуже важливо 15-20 хвилин потримати шампунь, а вже потім змити. Також використовують протиалергічні засоби у різних формах: сиропи, таблетки, розчини для ін’єкцій (деякі з них можуть бути досить небезпечні при довготривалому застосуванні).

Додатково використовують спеціальний одяг для собак, щоб їх шкіра не мала прямого контакту із навколишнім середовищем та із пилком, який виділяють рослини, (матеріал для такої одежі має бути натуральним, легким та дихаючим).

Харчування під час сезонної алергії

Іноді господарі намагаються змінювати раціон чотирилапого про всяк випадок, щоб не перезбуджувати імунітет. Але часта зміна раціонів (частіше 1 разу в 3 місяці) також може нашкодити тварині.

Вважають, що дерматологічні ветеринарні дієти розраховані тільки для собак з алергією харчового типу, вони праві, але лише частково.

Наприклад, раціони Josera лінійки Nature та Special.

.  

Ці корми показали високу ефективність понад 56% у боротьбі із сезонними алергіями у складі комплексної терапії. У порівнянні з іншими способами годівлі чотирилапих алергіків, на раціоні Josera Hypoallergenic помічено суттєве зменшення свербежу та шкірних запалень.

Що означає “У складі комплексної терапії ”?

Ви застосовуєте медикаментозну (а може й терапію спеціальними шампунями), яку Вам призначив ветеринарний лікар, а в якості основного раціону, наприклад, Josera Hypoallergenic. Цей корм створений на основі хрущака борошняного, пряма його дія – боротьба із харчовою алергією, непряма дія – полегшення симптомів сезонної алергії.

Висновок

При сезонній алергії актуальні такі дії:

·       Препарати для зняття свербежу

·       Загальнозаспокійливі капсули або сиропи

·       Терапія дерматологічними шампунями не менше двох тижнів раз у 2 дні із витримкою 15-20 хвилин.

·       Протиалергічні спреї, які наносяться на хутро тварини перед прогулянкою

·       При потребі, спеціальний захисний одяг для тварини

·       Ретельно підібраний корм