Оптимальне харчування для чутливих собак

Собака із кормом Josera для чутливих собак: Sensi Plus, Hypoallergenic, Sensi Adult, Sensi Junior

Деякі собаки не переносять певні інгредієнти, наприклад зернові або м’ясо. Інші люблять підібрати щось під час прогулянки, що їм не підходить. Далі ви дізнаєтеся, в яких випадках важлива дієта, чим можна годувати і як довго. Травна система собаки принципово не потребує різноманітного харчування. Багато собак не переносять зміни в раціоні та реагують на них розладами травлення.

Щоб точніше визначити причину, розладів травлення у Вашого улюбленця, необхідно звертати увагу на ряд симптомів:

  • Болі в животі: Зазвичай болі в животі виникають, коли ваш собака з’їв щось неправильне. До них відносяться продукти, що містять лактозу і зіпсовані продукти. Однак якщо біль настільки сильна, що Ваш чотирилапий друг корчиться від болю, слід обов'язково звернутися до ветеринара.
  • Блювота: Блювота може мати різні причини: паразити (наприклад, лямблії), інфекційні захворювання, запалення шлунково-кишкового тракту та підшлункової залози. Існують також собаки, які блюють жовччю (жовтувато-зеленою), оскільки проміжки між годуванням занадто великі. Може допомогти розподіл денного раціону на кілька маленьких порцій з фіксованим графіком годування.
  • Метеоризм.
  • Діарея та м'які випорожнення: М'які випорожнення можуть виникати через корм для собак, який важко перетравлюється. Також переконайтеся, що у Вашого собаки завжди є доступ до свіжої, чистої питної води.
  • Проблеми зі шкірою та вухами: Відзеркалення оптимального харчування Вашої собаки – це здорова шкіра та гарна, блискуча шерсть. Вибирайте високоякісний корм для собак: чутливий або гіпоалергенний. Це забезпечить Вашого чотирилапого друга всіма важливими вітамінами, мінералами та поживними речовинами.

    Вибирайте високоякісний корм для собак: для чутливих (JOSERA SensiJunior, JOSERA SensiAdult, JOSERA SensiPlus) або гіпоалергенний (JOSERA Hypoallergenic).

    Собака грається з іграшкою на підлозі у вітальні

Продукти, які можуть спричинити розлади шлунково кишкового тракту.

•          Молочні продукти: продукти, що містять лактозу, такі як молоко або вершки, часто викликають подразнення травлення. Фермент, який розщеплює молочні продукти, називається лактаза. Це фермент, який розкладає лактозу  - природний цукор у молоці  - на два складники: глюкозу і галактозу. Цей процес дозволяє організму засвоювати лактозу та отримувати енергію з молочних продуктів. У деяких собак, особливо у дорослих, кількість лактази може зменшуватися з часом, що робить їх менш здатними засвоювати лактозу. Це може призводити до непереносимості лактози, яка виявляється шлунковими проблемами, такими як діарея або гази, при споживанні молочних продуктів.

•          Кістки:  годування собак кістками може призвести до травм та уражень шлунково-кишкового тракту, а також закрепу.

•          Їжа «зі столу»: особливо солона, солодка або гостра їжа не підходить для собак. Чутливі до харчування чотирилапі друзі часто реагують на ситні кухонні залишки діареєю або болями в животі.

Собака грається з частинкою гарбуза на траві

Повноцінний корм для підтримки шлунково-кишкового тракту

Наші експерти з харчування розробили відповідну їжу спеціально для проблем з шлунково-кишковим трактом.  Josera Help Gastrointestinal Dog - це легкозасвоюваний повнораціонний дієтичний корм, який допомагає забезпечити собаку всіма важливими поживними речовинами при гострих і хронічних хворобах травної системи.

За інгредієнтами та складом він покликаний захищати та регулювати травлення чотириногих друзів. Водночас безпечний для шлунку корм для собак забезпечує їх усіма необхідними поживними речовинами.