Собака восени

https://josera.ua/ua/blog/post/sobaka-voseny-najvazlyvishi-porady-pry-zminy-pory-roku

Собака восени: найважливіші поради для зміни пори року

Осінь – прекрасна пора року, яка обов’язково принесе Вам масу радості від спілкування з Вашим чотирилапим другом. Прогулянки на свіжому повітрі. Разом гуляти по барвистому осінньому листю і разом обніматися під ковдрою в дощову погоду. Щоб задоволення не було зіпсованим, рекомендуємо підійти до нового сезону добре підготовленими. Зрештою, благополуччя Вашого пухнастого друга багато в чому залежить від міцного здоров'я, правильного догляду і, що не менш важливо, збалансованої зайнятості. 
Поради щодо здоров’я:

1. Здорове харчування

Восени побалуйте собаку особливо багатим на вітаміни та білки кормом. Вибрані продукти від Josera можуть зміцнити його здоров'я та благополуччя та  підтримати Вашого собаку при проблемах із суглобами . 

Наш корм для собак із новозеландськими зеленогубими мідіями:

https://josera.ua/ua/blog/post/sobaka-voseny-najvazlyvishi-porady-pry-zminy-pory-roku

Залежно від породи Ваш собака може мати більшу потребу в енергії восени. Правильне надходження поживних речовин зміцнює імунну систему Вашого улюбленця та забезпечує її загальне самопочуття. 

Ласощі для собак також є гарною порадою, щоб дати Вашому собаці додаткову порцію здорових поживних речовин. 
Ласощі від Josera:

https://josera.ua/ua/blog/post/sobaka-voseny-najvazlyvishi-porady-pry-zminy-pory-roku

2. Прогулянки на свіжому повітрі

Велика кількість рухів і свіже повітря є найкращими заходами для здоров’я Вашого собаки восени. Можна включити правильні ігри та іграшки для собаки. 

Чудові іграшки для Вашого пухнастого друга від Josera Ви зможете найти в нашому-інтернет магазині : https://josera.ua/ua/accessories




Осінні лісові прогулянки з собаками: Задоволення і Ризики

Осінь - час, коли природа розцвітає яскравими кольорами і надає нам чудову нагоду насолодитися прогулянками в лісі. Довгі прогулянки осіннім лісом зі своїм чотирилапим другом можуть бути надзвичайно задоволенням як для Вас, так і для Вашого собаки. Проте, разом з цим задоволенням і пригодами несе і певні ризики, особливо коли мова йде про паразитів, таких як кліщі.

Кліщі є векторами багатьох хвороб, таких як бореліоз і вірус енцефаліту, і можуть передавати їх Вашому собаці.

Коли кліщ прикріпляється до шкіри собаки, він починає живитися її кров'ю. Це може викликати подразнення та свербіж, а в деяких випадках призводити до серйозних захворювань. Тому важливо приділяти увагу попередженню зустрічей з цими паразитами під час прогулянок.

Щоб захистити Вашого пухнастого друга від кліщів під час осінніх прогулянок, Вам слід використовувати спеціальні протипаразитарні засоби для собак, які можна придбати у ветеринарних аптеках або магазинах для домашніх улюбленців завчасно отримавши консультацію у ветеринарного лікаря. Після кожної прогулянки ретельно оглядайте Вашого улюбленця.
https://josera.ua/ua/blog/post/sobaka-voseny-najvazlyvishi-porady-pry-zminy-pory-roku

3.Зміна шерсті

Якщо Ваш чотирилапий друг трохи линяє цілий рік, це цілком природно. Ви повинні звернути особливу увагу на правильний догляд за хутром: він підтримує кровообіг, видаляє мертві ворсини, запобігає матуванню хутра та прискорює зміну літнього хутра на зимове.

Грумінг важливий для терморегуляції хутра собаки, оскільки він дозволяє повітрю краще циркулювати. Але якщо Ваш собака втрачає шерсть  у дуже великих кількостях і в певних місцях? Рекомендуємо пройти огляд у ветеринарного лікаря.

Також восени слід уникати частого купання . Таким чином Ви захищаєте власний жировий шар шкіри тіла тварини, який захищає Вашого собаку від холоду та вологи.

 https://josera.ua/ua/blog/post/sobaka-voseny-najvazlyvishi-porady-pry-zminy-pory-roku

Порада: Лапи теж потребують догляду! Регулярно перевіряйте їх на наявність сторонніх предметів і пошкоджень. Акуратно підстригайте хутро між пальцями, щоб сторонні предмети не застрягали. Зміна температурних режимів ззовні може призвести до тріщин на подушечках лап. Нанесіть на лапи ніжний бальзам для догляду та захисту.

https://josera.ua/ua/blog/post/sobaka-voseny-najvazlyvishi-porady-pry-zminy-pory-roku

Дотримуючись порад здорового харчування, активності та догляду, Ви зможете насолоджуватися цією осінньою порою року разом із Вашим чотирилапим другом, забезпечуючи йому щасливе та здорове життя.