Скільки корму потрібно собаці для здорового харчування?

Дозування 1

Ви теж бажаєте, щоб Ваш улюблений чотирилапий був активним і здоровим до старості? Тоді у нас є хороші новини: Ви можете зміцнити здоров’я свого собаки за допомогою високоякісного корму. Однак правильна кількість їжі для вашої собаки також відіграє важливу роль. Дотримуйтеся рекомендацій щодо годівлі, уникайте недоїдання, ожиріння та можливих наслідків для здоров’я вашого пухнастого друга.
У цьому посібнику ми відповідаємо на питання, скільки потрібно собаці, і пояснюємо, від чого залежить правильна кількість корму.

Скільки корму потрібно їсти для здорового харчування?

Ви можете задати собі питання: навіщо взагалі звертати увагу на кількість корму, якщо це можна робити за відчуттями? Мета таблиць раціонів із рекомендованими кількостями корму - забезпечують здоровий розвиток вашої собаки та підтримання правильної ваги . Як недостатня, така і надмірна вага собак може створювати навантаження на їхні органи та негативно впливати на суглоби і рухливість.

Щоб Ви і Ваша собака продовжували залишатися такою ж сильною командою, найкраще систематично підходити до визначення кількості корму. Ви можете зробити це, врахувавши наступні чотири фактори, що стосуються потреби Вашої собаки в кормі:

  • вік Вашого собаки (цуценя, юніор, дорослий, старший).
  • розмір / маса тіла Вашої собаки (також залежить від породи собаки)
  • рівень активності Вашої собаки (активний або мало активний)
  • кількість перекусів і винагород між прийомами корму.

1. Врахуйте вік собаки

Насправді, має значення, чи живе у Вас вдома жваве цуценя , спритний юніор , енергійний дорослий або спокійний старший собака. Оскільки на цих різних етапах життя чотирилапі мають різні потреби щодо складу, поживних речовин і кількості їжі. 

дозування2

Наприклад, цуценята потребують багато поживних речовин у кормі в менших кількостях, але частіше в перші кілька місяців життя, щоб сприяти рівномірному зростанню. З іншого боку, літнім собакам потрібний корм такої якості та продуктів, які не завдають шкоди їх кісткам та органамщо зазнають навантаження.

Скільки разів на день годувати собаку?

  • Цуценята: Розподіліть кількість корму на 3-4 прийоми на день.
  • Юніор: розподіліть загальну кількість корму на 2 прийоми на день
  • Дорослий: згодовуйте корм 1 до 2 разів на день
  • Старший: розподіляйте корм на 1-2 щоденні прийоми.

2. Врахуйте розмір і вагу собаки

Великим собакам потрібно більше корму, ніж маленького: оскільки французький бульдог вагою менше 10 кг має меншу потребу в енергії , ніж 30-кілограмовий лабрадор-ретривер.

Далі ми покажемо Вам таблиці годівлі та пояснимо, як їх правильно читати.

Порада:

Для того, щоб знати вагу свого чотирилапого друга, Вам необхідно її регулярно контролювати. Це може стати проблемою, якщо Ваша собака недолюблює ваги і через його непосидючість зважування вдома провести важко. Тоді спочатку зважтеся самі, а потім ставайте на ваги, взявши Вашого собаку на руки. Відрахуйте Вашу власну вагу від показника на вагах, тоді Ви випустите масу тіла Вашого улюбленця.

3. Враховувати рівень активності

Ми знаємо це по собі: чим активніше ми живемо, тим більше їжі та енергії нам потрібно. У собак рівень активності в основному пов'язаний з віком : у той час як грайливі юніори не можуть вдосталь побігати і погратися, старші собаки люблять полежати і підрімати на сонці вдень.

Але, звичайно, кожна собака має свій власний характер : деякі більш неквапливі, інші хочуть грати до глибокої старості і насолоджуватися годинами прогулянок.

Тому запитайте себе, як багато ваша собака рухається в даний момент: він дуже активний, нормально активний або скоріше малорухливий ? Ґрунтуючись на Вашій відповіді можна налаштувати правильну кількість корму для Вашого вихованця в таблиці харчування далі в статті.

4. Відніміть кількість перекусів

дозування 3

Якщо Ви хочете дресирувати цуценя, навчити чотирилапого командам або просто почастувати його - щодня в меню вашого пухнастого носа також з'являються різноманітні ласощі. ому ви також повинні враховувати це при визначенні добової норми їжі для вашої собаки. Те ж саме стосується фруктів, овочів та іншої їжі, яку Ви даєте йому між або на додаток до основної їжі.

Порада: не знаєте, скільки грамів снеків даєте своїй собаці щодня? Тоді протягом тижня ведіть щоденник перекусів. У ньому послідовно записуєте все, що отримує Ваша собака між прийомами корму. Зважте ласощі та через тиждень сформуйте середньодобове значення, яке потім відніміть із загальної кількості корму за день.

Замість спеціальних ласощів для собак Ви також можете використовувати шматочки сухого корму в якості винагороди . Перевага цього методу полягає в тому, що Ви можете просто відміряти добову кількість корму і відняти від неї те, що даєте в якості винагороди, коли це необхідно.

Наші JOSERA Loopies призначені для всіх, хто хоче подбати про свідоме харчування своїх собак, навіть якщо мова йде про закуски.

дозування4

Як користуватися таблицями годівлі ?

Незалежно від того, чи це сухий корм , чи вологий корм для собак , повнораціонні корми надзвичайно практичні, коли йдеться про добову норму корму. Зазвичай на кожну продукцію є таблиця згодовування, в якій зазначено, скільки давати корму Вашій собаці. Тому вам не доведеться перейматися, розраховуючи правильну кількість корму.


Приклад рекомендацій щодо годування кормом:

1. Таблиця для годування цуценят до 2-х місячного віку.

Скільки корму потребують цуценята-сисуни?

дозування5дозування6

Ця таблиця відповідає на питання, скільки корму потрібно цуценяті. А ось як її можна прочитати:

Крок 1:

У крайній лівій колонці виберіть вагу, яку матиме Ваш чотирилапий друг, коли повністю виросте . Хочете знати кількість корму для цуценяти лабрадора? Тоді використовуйте цифру 30 кг як орієнтир, тому що ця порода буде важити приблизно стільки, коли виросте. З іншого боку, мадярська вісла важить близько 20 кг, французький бульдог - близько 10 кг.

Крок 2:

У верхній колонці Ви знайдете інформацію про вік. У стовпці «Вага» пересуньтеся праворуч до віку вашого цуценя . . Наприклад, якщо ваш цуценя 3-тижневий лабрадор, ви можете давати йому від 75 до 190 г корму на день. Коли цуценя досягає віку 6 тижнів, можна збільшити добовий раціон до 190-280 г.

дозування6

Рекомендація експертів:

Як ви бачите, в таблицях кормів містяться рекомендації від-до. Для того, щоб налаштувати оптимальну кількість корму для Вашого цуценя, важливо регулярно стежити за розвитком його тіла, а також його зважуйте. Також розширення або звуження нашийника та шлеї також є хорошим показником зміни маси тіла. Якщо ви помітили збільшення або зменшення, порадьтеся з ветеринаром, чи варто вам коригувати кількість їжі.

Наші рекомендації кормів для цуценят у період зростання ( від 2 місяців) :

дозування7

2.  Таблиця кількості корму для дорослих собак

Скільки корму потрібно дорослій особі? 

Відповідна кількість корму залежить, з одного боку, від ваги собаки, а з іншого - від рівня його активності. Наведена тут кількість корму також відносяться до загальної кількості корму на день. 

дозування8

Виберіть вагу вашої собаки в таблиці ліворуч.
Приклад: Віно 1,5 року, вага 10 кг і нормально активний.
Хочете знати кількість корму для Віно ?
Тоді використовуйте специфікацію 10 кг як орієнтир

2. Прочитайте кількість корму у відповідному рядку, обравши рівень активності Вашої тварини між «неактивний/старший», «нормально активний» та «активний».

дозування9

 Висновок

Ваша собака - особлива. Крім того, якщо він потрапляє в певну сітку таблиці годівлі на основі ваги , віку та активності, Ви повинні стежити за кількістю корму, яку з'їдає Ваш собака. Рекомендації щодо згодовування кормів для собак - це хороша допомога, щоб мати орієнтир. Вони базуються на досвіді виробника і розроблені таким чином, щоб забезпечити чотирилапого друга всіма поживними речовинами на день.

Однак кількість корму, необхідна Вашому собаці, може змінюватися регулярно, якщо, наприклад, Ви берете його на довгі пробіжки або велосипедні прогулянки, займаєтеся з ним собачим спортом або полюванням. Вагітність, стрес або хвороба також можуть вплинути на кількість корму.

Крім того, кількість корму, яку з'їдає собака, залежить від того, чи отримує він багато ласощів або заохочень. Все, що Ви йому даєте, перетворюється на максимальний об'єм корму за день. Якщо Ви годуєте собаку вологим або сухим кормом, таблиці кормів підкажуть Вам, скільки цього корму можна давати на добу щодня. Якщо Ви даєте йому щось ще, окрім цього, Вам слід зменшити кількість корму. Хочете полегшити собі життя? Тоді просто беріть шматочки сухого корму як ласощі під час прогулянки та як винагороду під час тренуваньТож вам навряд чи доведеться турбуватися про правильну кількість корму для вашої собаки.